1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...
Vajinal Koku – Dr. Nejla Gültekin Resmi Web Sitesidir.

Vajinal Koku

Vajina kokusunun ana kaynağı vajinal akıntıdır. Vajina mukozası ve bezlerinden salgılanan sıvıya vajina akıntısı denir.

Belli bir miktarda kokusuz vajina akıntısı fizyolojik olarak normaldir. Vajina kokusuna neden olmaz. Bununla birlikte çeşitli hastalıklarda vajinal akıntının miktar, renk ve kokusu değişerek farklılık gösterir.

Fizyolojik vajinal akıntı şeffaf ve az miktardadır. Anormal durumlarda rengi sarı, yeşil, beyaz, kıvamı yoğun, kokusu ise kötü olabilir.

Vajina kokusu neden olur?22

Genital bölge ter ve yağ bezleri açısından zengindir. Çok hafif bir terleme, yürüyüş ve spor yapma, sentetik iç çamaşırı kullanma vajinal koku yapabilir. Bu yüzden vajina kokusunu önlemek için genital bölge temizliğine dikkat edilmelidir. Dar ve sentetik giysilerden kaçınılmalıdır. Genital bölgeyi temiz tutmak için aşırı yıkamakta enfeksiyonlara neden olabilir. Bazı kadınlar genital bölgelerine korkularından dolayı dokunmak istemez. Buda iyi temizlememeye bağlı vajinal koku yol açar.

Bu haller dışında özellikle bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlar, kötü kokulu vajinal akıntıya neden olur. Enfeksiyonun şiddetine göre vajinal akıntı yanında ağrı, yanma, kızarıklık, ateş gibi ek semptomlar da görülür. Enfeksiyon doğrudan vajina kaynaklı olabileceği gibi, Bartholin bezi, rahim ağzı ve pelvik bölge kaynaklı da olabilir. Bazen kalın bağırsaktaki bir enfeksiyon ince bir bağlantı hattı (rektovajinal fistül) ile vajene açılır. Bu da vajende enfeksiyon ve kötü kokuya neden olur.

Vajinal koku ile birlikte beyaz akıntı

Adet döngüsündeki hormonal değişiklik vajinal akıntının miktar ve kıvamını etkiler. Adet döngüsünün ortası olan yumurtlama gününde daha akışkan, ince, renksiz bir vajina akıntısı olur. Adet döngüsü bitimine yakın ise kıvamı yoğunlaşır, yapışkan ve beyaz bir hal alır. Vajina akıntısındaki bu değişimin nedeni olası bir gebeliğe karşı yapılan hazırlıktan dolayıdır. Yumurtlama dönemindeki şeffaf ve akışkan bir akıntı spermlerin rahme ulaşmasını sağlarken, yapışkan ve koyu kıvamlı bir akıntı tam tersi etki gösterir. Rahmi dış ortama karşı korur.

admin

2 yorum

AyşeYayın tarihi: 10:34 pm - Ara 3, 2022

Hocam 23 yaşındayım evliyim ve 2 çocuğum var 4 yıldır genital bölgede mantar enfeksiyonu ile ugrasmaktayim ve uygulanan hiç vir tedavi tam olarak sonuç vermiyor sürekli tekrarlanıyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim

    adminYayın tarihi: 9:18 am - Ara 7, 2022

    merhaba ayşe hanım , kronik mantar son zamanlarda kadınlarımızın baş belası haline geldi. klasik tıpta artık çözüm bulamaz hale geldik ve bunun için ozon ve remedi tedavisi öneriyorum. remediler özel yaptırdığımız bitkisel ilaçlar. bunlar dünya sağlık örgütü ve saşlık bakalığı onaylı sertifikalı bitkisel ürünler. ozon ise mantar ve enfeksiyon tedavisinde çok güçlü bir tedavidir. yanlız kadın doğum uzmanı tarafından yapılamlıdır. klasik yöntemle yapılan ozon değil. bu konuda yeterli tecrübesi olan kadın doğum uzmanı tarafından yapılmalıdır ki sonuç versin.

Bir cevap yazın